Informacije i fotografije sa 4. kongresa

Na 4.kongresu farmaceuta u BiH koji je održan u Sarajevu u intervalu od 10.10. do 13.10.2019. prezentovano je oko 160 radova, učešće je uzelo preko 1100 učesnika u radnom dijelu kongresa, a na svečanoj večeri je uz fenomenalnog Berina Buturovića uživalo oko 1500 gostiju. Generalni sponzor kongresa je bila farmaceutska kompanija Hemofarm d.o.o. iz Banjaluke, a skup je podržalo još 40ak ostalih sponzora.
Suorganizatori skupa su bili Farmaceutski fakulteti Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i Mostaru.
Pokrovitelji skupa su bili Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo civilnih poslova BiH , Odjel za zdravstvo Distrikta Brčko.

4. kongres farmaceuta BiH sa međunarodnim učešćem

Predsjednica Farmaceutskog društva Republike Srpske prim. Rada Amidžić, mr ph. i predsjednica Komore magistara farmacije FBiH, prim. mr sci. Zahida Binakaj, mr ph. su uručile pozivno pismo predstavniku FIPa gospodinu Gonçalo Sousa Pinto da se jedan od narednih svjetskih kongresa u organizaciji FIPa održi u Bosni i Hercegovini. Ponosni smo i počastvovani što je visoki dužnosnik FIPa uzeo učešće na našem kongresu, pozdravio skup i održao predavanje na ceremoniji svečanog otvaranja, te odvojio vrijeme i održao posebne sastanke sa predsjednicama Društva i Komore. Takođe smo počastvovani što smo dio velike farmaceutske porodice koja se zove FIP i što imamo mogućnost i priliku da razmjenjujemo iskustva i znanja sa farmaceutima iz cijeloga svijeta.

Slike sa 4. kongresa farmaceuta BiH sa međunarodnim učešćem