Ljetna Škola s Pharma Expertom – Plitvička jezera

Obavještavamo vas da će se ljetna škola s Pharma Expertom održati ove godine na Plitvičkim jezerima u periodu od 26.08.-28.08.2022.
Tema: Primijenjena imunologija za magistre farmacije
Predavači i moderatori radionica su iskusni edukatori, imunolozi, epidemiolozi, ljekari i magistri farmacije iz apotekarske prakse koji će kroz interdisciplinarni pogled približiti učesnicima škole, prema najnovijim smjernicama i iskustvima, pristup pacijentima koji imaju narušen imunitet i zdravlje, te onima koji se žele posvetiti prevenciji.

Biće prikazane novosti u smjernicama za vakcinaciju u nadolasku gripa i novih sojeva virusa SARS-CoV-2, a učesnici edukacije će se upoznati s novim lijekovima i redizajniranim vakcinama. Biće obrađeni slučajevi pacijenata s autoimunim bolestima, govoriće se o imunokompromitovanim pacijentima, imunizaciji, prevenciji i imunomodulatorima, imunostimulansima i imunosupresivima. Polaznici edukacije će naučiti intramuskularnu i subkutanu injekcijsku tehniku kojom vladaju mnoge naše kolege širom svijeta.
Za kolege koji ne mogu doći na Plitvice, osiguran je online prijenos uživo za Online Master Class sa 100 slučajeva iz prakse u terminu petak 26.- subota 27.08.2022.

Detalje možete pronaći na https://www.pharmaexpertclub.com/program-297268.html

Prijave su otvorene na https://www.pharmaexpertclub.com/ljetnaskola.html
Za sva dodatna pitanja možete da se javite na email tomislav.mestrovic@pharmaexpert.hr