Nastavak vakcinacije za zdravstvene radnike u farmaceutskom sektoru

U četvrtak , 13.05.2021. je održan sastanak u IZJZ RS s ciljem da prevaziđemo probleme koji su se pojavili u nastavku vakcinacije zdravstvenih radnika zaposlenih u farmaceutskom sektoru.

Za sada smo detektovali 4 situacije:

  • Određeni broj kolega koji se prijavio preko linka IZJZ RS (u periodu dok je link bio aktivan) niko nije kontaktirao,
  • Neke kolege koje su se prijavile svojim porodičnim doktorima u  domove zdravlja još uvijek niko nije pozvao,
  • Određeni broj kolega u periodu dok je link bio aktivan imao je određenih zdravstvenih problema pa nije mogao da se prijavi ili su bili spriječeni zbog nekih drugih razloga,
  • Nekim kolegama je promaklo da se prijave u prethodnom krugu prijava.

 

Obzirom na to da i mi pripadamo prioritetnoj grupi za vakcinaciju, cilj nam je da uz daljnju podršku kolega  iz IZJZ RS  proces vakcinacije učinimo što dostupnijim u ovoj fazi.

 

Kako?

 

  1. Iz IZJZ RS će biti ponovo proslijeđen dopis u domove zdravlja da zdravstveni radnici zaposleni u farmaceutskom sektoru trebaju biti  uzeti za vakcinaciju kao prioritet . U prethodnom periodu su stigle dovoljne količine vakcina I domovi zdravlja treba da ih preuzimaju u skladu sa planovima. Tz. da nisu prihvatljivi argumenti da nemaju dovoljno vakcina. Javite nam se ukoliko bude problema, u tom slučaju ćemo problem rješavati sa višeg nivoa.

 

  1. Za sve one koji su se prijavili putem linka IZJZ RS, a koji nisu kontaktirani  i one kojima je promaklo da se prijave u ovom krugu, molimo vas da se ponovo prijavite putem maila na email adresu Farmaceutskog društva RS  (info@farmaceutskodrustvo.org) i da nam  dostavite podatke u nastavku.  Vakcinacija ovih osoba bi trebala da se sprovede u prostorijama IZJZ RS.

 

Ime i prezime:

Mjesto prebivališta:

Ustanova u kojoj ste zaposleni:

Kontakt telefon:

Vakcina koju želite da primite (Pfizer, Sputnik V, AstraZeneca, Sinofarm):

 

Rok za prijave: četvrtak, 20.05.2021. (do 16h)

Prijave sa nepotpunim podacima neće biti uzete u obzir.

Podatke ćemo objediniti i poslati u IZJZ RS.  Telefonski poziv vezano za termin vakcinacije treba da očekujete iz IZJZ RS .

Svi oni koji se ne prijave u ovom krugu, a žele da se vakcinišu, biće obuhvaćeni masovnom vakcinacijom kada za to dođe vrijeme.

 

Molimo vas još jednom da vaše prijave dostavljate isključivo putem emaila, prijave mogu da obuhvate više osoba, samo za svaku osobu treba da budu navedeni svi podaci.

Takođe vas molimo da o ovoj mogućnosti informišete farmaceutske tehničare.