Reakreditovane online edukacije

Obavještavamo magistre farmacije da je Farmaceutsko društvo RS uradilo reakreditaciju 3 online edukacije. Edukacije će biti dostupne na platformi Farmaceutskog društva RS do kraja kalendarske 2020. godine.
Edukacije mogu da pohađaju novi polaznici, a stari polaznici koji nisu kompletirali svoje obaveze to mogu takođe da urade u narednom periodu.

Radi se o sljedećim edukacijama:
· Primena lekova bez lekarskog recepta u terapiji bolesti gastrointestinalnog trakta – šta sve farmaceut treba da zna
· Uloga farmaceuta u brizi o ženskom zdravlju
· Sigurna primjena lijekova u trudnoći

Edukacije iz područja stomatologije koje se bave ulogom farmaceuta u zdravstvenoj zaštiti pacijenta sa specifičnim komplikacijama koje se odnose na oro-facijalnu regiju će biti dostupne do kraja jula 2020.god. jer je to period važenja akreditacije (juni i juli).
· Metabolički sindrom-komplikacije od značaja za oro-facijalnu regiju
· Komplikacije kod ugradnje dentalnih implantata

VAŽNO!

Svi polaznici naših online edukacija moraju da budu registrovani na platformi za učenje na daljinu koja se nalazi na web stranici FDRS.
Link za platformu je https://edukacija.farmaceutskodrustvo.org/login/index.php

Postupak registracije je vrlo jednostavan. Za registraciju je potrebno da se kreira nalog. Nakon nekoliko sekundi na e-mail adresu koju ste unijeli u formular stići će poruka sa linkom za potvrdu naloga (ukoliko poruka ne stigne, provjerite vaše spam sanduče). Klikom na link se završava registracija naloga.
· Pristup edukacijama za koje se uplaćuje kotizacija će biti omogućen nakon uplate kotizacije (najkasnije u roku od 24h ako ste registrovani).
· Pristup edukacijama za koje nije predviđena uplata kotizacije će biti omogućen čim se ulogujete na platformu sa svojim pristupnim podacima (korisničko ime i lozinka).