Snimak webinara “Nepridržavanje terapiji pacijenta može koštati života” dostupan na platformi za učenje

Obavještavamo sve zainteresovane magistre farmacije koji nisu bili u prilici da se priključe na webinar koji je održan 29.07.2020. u saradnji sa kompanijom Bayer da će video snimak i ostali materijal za edukaciju biti dostupan na platformi za učenje na daljinu koja je locirana na web stranici FDRS u 2 intervala:

  • 05.08.-10.08.2020. (do 24h)
  • 01.09.-06.09.2020. (do 24h)

Program je akreditovan od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS sa 1 bodom. Edukacija je besplatna.

Tema predavanja : “Nepridržavanje terapiji pacijenta može koštati života”.

Predavači:

  1. Prof.dr.sc.med. Siniša Miljković, neurolog, Načelnik Klinike za neurologiju UKC Banja Luka: „Novi oralni antikoagulansi (NOAK) od randomiziranih kliničkih studija do iskustava iz svakodnevne prakse“
  2. Prof. dr.sc. Tamara Kovačević Preradović , subspecijalista kardiologije, Načelnik Klinike za kardiologiju UKC Banja Luka: “Nepridržavanje terapiji pacijenta može koštati života”
  3. Mr ph. Gordana Ljubojević, spec.kliničke farmacije, Načelnik Službe za medicinsko snabdijevanje – Bolničke apoteke, ZFMR „Dr Miroslav Zotović” Banja Luka: „(R)evolucija u antikoagulaciji“

Uslov za izdavanje sertifikata su odgledana sva 3 video snimka i riješen test sa najmanje 60% tačnih odgovora. Broj pokušaja rješavanja testa nije ograničen.
Video materijal je potrebno da odgledate sa vlastitog korisničkog naloga, u protivnom vas platforma neće registrovati da ste završili i ovu obavezu.
Nakon uspješno završene edukacije na platformi sa vašim korisničkim nalogom na kontrolnom panelu ,u dijelu “Pregled kurseva” ćete imati plavu liniju ispod naziva edukacije i ispisano 100%.

Zahvaljujemo se svim učesnicima webinara koji su pokazali veliko interesovanje za ovu izuzetno aktuelnu temu (učešće je uzelo oko 250 magistara farmacije) I obavještavamo ih da su sertifikati u procesu izrade, te da bi trebali da budu dostupni sredinom naredne sedmice.